onsdag 8 juli 2009

Albert har flyttat in....

Vi har fått en hyresgäst! Den betalar dock ingenting men kräver lite uppassning. Kom hem efter en cykeltur och hittar en duva på altanen. Han (ja alltså huruvida det är en han eller en hon vet jag faktiskt inte men dottern döpte den till Albert och där med var saken klar) hade palcerat sig mitt på altanen och låg där och vilade. När vi började gå på altanen följde han efter. Han gick in i garaget och ut på andra sidan. Jaha där försvann han tänkte vi, men icke! Han gick runt garaget och kom tillbaka och så har han gjort några gånger. Han tar sig en liten tur för att komma tillbaka.

Efter lite efterfoskningar på nätet om ringmärkta duvor (han har en liten märkning som kan tyda på att han är dansk) kunde vi konstatera att lite vatten och havregryn kan göra susen. En liten duva kan också behöva vila upp sig några dagar om dom kommer på villovägar.

Så............ nu har han fått både vatten och havregryn och sitter och vilar intill dammen.


4 kommentarer:

  1. Vi hade också en vilsekommen duva i trädgården i fjol. Hon stannade i två veckor och vi döpte henne snabbt till Berta.
    Berta var en ädelduva och vi ringde runt till alla duvexperter vi kunde hitta på nätet för att leta rätt på hennes hem (ringmärkt). Men en dag så var hennes semester slut, hon packade resväskan och flög hem igen.
    Håkan

    SvaraRadera
  2. Jättefin blogg o skitroligt att du kommit igång!
    Lycka till!
    Håkan

    SvaraRadera
  3. Oj vilken fin blogg! Ska bli spännande att följa allt och ingenting! // Anette

    P.S Hälsa Albert!

    SvaraRadera
  4. Kul att få lite kommentarer redan nu!

    SvaraRadera